Loading...
Hallo! 2017-05-29T13:07:47+00:00

Hallo!

Aangenaam kennis te maken! Ik zou hier een heel verhaal kunnen schrijven over wie ‘wij’ zijn, maar dt tekst & taal ben ik: Leoniek van Holen en aangezien ik niet tot het koninklijk huis behoor, zou het vreemd zijn om van ‘wij’ te spreken. Een papiertje op zak als bewijs dat ik Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen en daarnaast een minor Vertalen Engels – Nederlands heb afgerond. In 2017 ben ik voor mezelf begonnen als tekstschrijver, redacteur, corrector en vertaler Engels – Nederlands. Na jaren van vriendendiensten en opdrachten naast mijn werk in de horeca besloot ik me volledig te gaan richten op datgene wat ik het allerleukst vind: fulltime bezig zijn met lettertjes. Je moet doen waar je goed in bent en dat is voor mij alles wat met schrijven, redigeren en vertalen te maken heeft.

Je kan me duizend keer uitleggen hoe een statistische formule werkt, ik zal er nog steeds niet mee uit de voeten kunnen. Enig gevoel voor wiskundige zaken en cijfertjes kan mij niet verweten worden, een goed gevoel voor taal daarentegen wel. Of het nu een tekst is die vanaf scratch geschreven moet worden, een bestaande tekst die lopend gemaakt moet worden, een tekst die nagekeken en verbeterd moet worden op spellings- en grammaticaniveau of een tekst die vertaald moet worden; ik draai er mijn hand niet voor om. Daarnaast ben ik perfectionistisch en precies in mijn werk, eigenschappen die de tekst ten goede komen, omdat ik niet tevreden ben tot de tekst van de eerste tot de laatste letter klopt.

Buiten mijn werk ga ik graag naar concerten, verslind ik boeken, magazines en nieuws, vind ik het heerlijk om citytrips te maken, houd ik van koken, drink ik liters koffie en spa rood, maar ook graag een speciaalbiertje op zijn tijd. Er loopt eigenlijk maar één echte directeur rond bij dt tekst & taal en dat is ZKH, een zwarte kater die lijkt te denken dat hij een zwarte panter is en die graag helpt door zo veel mogelijk in de weg te liggen, liefst op het toetsenbord.

Ik vind het heerlijk om met tekst en taal bezig te zijn en help u dan ook graag met het schrijven van de tekst die aansluit bij uw wensen of om de laatste puntjes op de i te zetten van uw tekst. Wilt u weten wat dt tekst & taal voor u kan betekenen? U kunt hier vrijblijvend contact met mij opnemen.